Biograf Vejle Lido

Kommende film

10.09.2015

Krigen

Kompagnichef Claus Michael Pedersen (Pilou Asbæk) og hans mænd er udstationerede i Helmand, Afghanistan. Hjemme i Danmark forsøger Claus’ kone Maria (Tuva Novotny), at holde sammen på en hverdag med en mand i krig og tre børn, der savner deres far. Under en rutinemission fanges soldaterne i en voldsom ildkamp mod Taleban og for at redde sine mænd, træffer Claus et valg, som fører ham tilbage til Danmark, anklaget for en krigsforbrydelse.
Instruktør: Tobias Lindholm
Medvirkende: Pilou Asbæk, Søren Malling, Tuva Novotny, Charlotte Munck, Dar Salim, Dulfi Al-Jaburi
Original titel: " Krigen"
10.09.2015

The Maze Runner 2: Scorch Trials

I det næste kapitel af Maze Runner-trilogien står Thomas og de andre lysboere over for en ny og større udfordring: De skal finde ud af mere om den mystiske og magtfulde organisation kendt som WCKD. Deres rejse fører dem til Infernoet; et øde område fyldt med ubegribelige forhindringer. Med hjælp fra modstandskæmpere tager flokken kampen op mod WCKDs overlegne styrker og afslører organisationens chokerende planer.
Instruktør: Wes Ball
Medvirkende: Dylan O'Brien, Nathalie Emmanuel, Kaya Scodelario
10.09.2015

Trainwreck

Lige siden hun var en lille pige har Amys sjover af en far tudet hende ørerne fulde af, at et monogamt forhold er fuldstændig umuligt. Som voksen arbejder hun på et tidsskrift og lever efter sin fars vise ord. Hun nyder sit hæmningsløse liv uden omklamrende romantiske forpligtelser. Men i virkeligheden er hun kørt surt i det hele. Da hun begynder at falde for den succesrige sportslæge Aaron Conners, som hun skal interviewe til en artikel, hun er ved at skrive, må hun meget mod sin vilje revidere sin opfattelse. Måske har de andre voksne fat i et eller andet?
Instruktør: Judd Apatow
Medvirkende: Amy Schumer, Bill Hader, Brie Larson, Colin Quinn, John Cena, Tilda Swinton og LeBron James
Original titel: " Trainwreck"
17.09.2015

The Transporter Legacy

Instruktør: Camille Delamarre
Medvirkende: Ed Skrein, Loan Chabanol og Lenn Kudrjawizki
Original titel: " The Transporter Legacy"
17.09.2015

Everest 2D & 3D 3D

“Everest” er inspireret af de utrolige begivenheder, der udspillede sig, da to forskellige ekspeditioner forsøger at nå toppen af verdens højeste bjerg, og bliver fanget i en af de værste snestorme nogensinde. Bjergbestigerne står over for en nærmest overmenneskelig udfordring i kampen mod elementernes rasen, da deres livslange besættelse bliver til en kamp på liv og død.
Instruktør: Baltasar Kormákur
Medvirkende: Jason Clarke, Jake Gyllenhaal, Keira Knightley
Original titel: " Everest"
17.09.2015

Straight Outta Compton

Gruppen NWA fremgår af gaderne i Compton i Los Angeles, Californien i midten af 1980'erne, og revolutionerer Hip Hop kultur med deres musik og fortællinger om livet i deres kvarter.
Instruktør: F. Gary Gray
Medvirkende: O'Shea Jackson Jr., Corey Hawkins, Jason Mitchell
Original titel: " Straight Outta Compton"
Spilletid: 02:30
24.09.2015

Klovn Forever

KLOVN FOREVER Original titel: KLOVN FOREVER Premiere: TBA Rolleliste: Casper Christensen, Frank Hvam, Mia Lyhne Instruktør: Mikkel Nørgaard Synopsis: KLOVN FOREVER Efterfølgeren til ”Klovn – The Movie” er på vej! KLOVN FOREVER har netop startet optagelser i København og Los Angeles og får forventet biografpremiere i september 2015. Fire år efter, at ”Klovn – The Movie” blev årtiets største danske biografsucces, er Casper Christensen og Frank Hvam klar med efterfølgeren. Der er blevet talt og skrevet meget om en mulig 2’er, og Nutmeg Movies og Nordisk Film Distribution kan i dag fortælle, at filmen i den grad bliver til virkelighed. KLOVN FOREVER startede optagelser i København i sidste uge, og nu er hele holdet taget videre til Los Angeles, hvor der filmes de kommende 10 dage. Da ”Klovn - The Movie” fik biografpremiere i december 2010, overgik den selv de vildeste forventninger og solgte 855.000 billetter. I et godt stykke tid har Frank Hvam og Casper Christensen overvejet at lave en efterfølger, og nu er de allerede i fuld gang med KLOVN FOREVER. Casper Christensen og Frank Hvam udtaler: - Grunden til at der er gået 4 år, er at vi ventede på en idé der var så stærk, at vi kunne lave en film der kunne overgå den første. Og vi synes, at det manuskript vi har nu, kan det. Det er også lykkedes os at samle det gode gamle stærke hold, plus nogle virkeligt spændende nye kræfter på skuespillerfronten. Hemmeligt plot KLOVN FOREVER skal for første gang produceres af Casper Christensen og Frank Hvams eget produktionsselskab Nutmeg Movies med Jesper Zartov som producer. Ligesom ”Klovn – The Movie” er KLOVN FOREVER en helt ny ”Klovn”-historie i spillefilmslængde. Filmen kan ses uafhængigt af forgængeren, men plottet i filmen er hemmeligt indtil videre, så publikum må væbne sig med tålmodighed. Castet offentliggøres løbende, men det kan dog afsløres, at filmen - udover Casper og Frank – naturligvis også byder på et gensyn med Mia Lyhne i rollen som Mia. Succesinstruktør ved roret Det bliver succesinstruktøren Mikkel Nørgaard, der skal instruere KLOVN FOREVER. Han instruerede også ”Klovn – The Movie” og tv-serien bag filmen, ligesom han også har været instruktør på tv-serierne ”Langt fra Las Vegas”, ”Anna Pihl”, ”Borgen” samt de yderst populære filmatiseringer af Jussi Adler-Olsens Afdeling Q-bøger, ”Kvinden i Buret” (årets mest sete biograffilm i Danmark sidste år) og ”Fasandræberne”, som lige nu sætter rekorder i biograferne.
Instruktør: Mikkel Nørgaard
Medvirkende: Casper Christensen, Frank Hvam, Mia Lyhne
Original titel: " Kloven Forever"
29.09.2015

Roger Waters the Wall

Vises kun denne ene gang!
Instruktør: Sean Evans, Roger Waters
Medvirkende: Roger Waters, Dave Kilminster, Snowy White
Original titel: " Roger Waters the Wall "
Spilletid: 02:45
01.10.2015

The Walk 2D & 3D 3D

Der er tolv personer som har gået på månen, men der er kun én, der nogensinde har – og nogensinde vil komme til det – gået mellem det enorme tomrum på World Trade Center tårnene. Manden er Phillip Petit, som med vejledning fra sin mentor Papa Rudy (Ben Kingsley) og hjælp fra en ufattelig skare af internationale hjælpere overvandt besværligheder, svigt, splid og lige-ved-og-næsten situationer for at kunne undfange og udføre denne vanvittige plan. Robert Zemeckis, som bl.a. har instrueret ”Forrest Gump”, ”Back To The Future”, ”Polarekspressen” og ”Flight”, har brugt den mest avancerede teknologi for at skabe en både medrivende og karakterdreven historie. Med innovative og fotorealistisk teknik og IMAX3D dygtighed, er der store forventninger til den billedmæssige side af THE WALK, og således give biografpublikummet den følelsesmæssig oplevelse selv at gå blandt skyer i imponerende højde. Filmen er også en kærlighedserklæring til 1970’ernes Paris og New York City, men mest af alt til World Trade Center tårnene. Følgende medvirker bl.a. Joseph Gordon-Levitt, Ben Kingsley, James Badge Dale, Ben Schwartz, Charlotte Le Bon, Clément Sibony og César Domboy. Robert Zemecki har skrevet filmens manuskript i samarbejde med Christopher Browne, og produceret af Steve Zarkey, Robert Zemeckis og Jack Rapke. Det kreative produktionshold inkluderer filmfotograf Dariusz, produktiondesigner Naomi Shohan, filmklipper Jeremiah O’Driscoll og kostumedesigner Suttirat Larlarb. Komponist Alan Silvestri.
Instruktør: Robert Zemeckis
Medvirkende: Joseph Gordon-Levitt, Ben Kingsley, James Badge
Original titel: " The Walk "
01.10.2015

Far Til Fires Vilde Ferie

Familien holder ferie ved Vadehavet, men et luksuriøst nabohus tiltrækker sig familiens opmærksomhed. Da Far bliver beskyldt for indbrud i huset, må familien træde til. De prøver at finde de rigtige tyve, men forgæves. Samtidig kommer Far til at se mere og mere suspekt ud, og pludselig er hele øen overbevist om, at han er skyldig, og de vil have familien væk fra øen. I en storstilet aktion lykkes det familien at stoppe tyvene. Men da skurkene flygter ud i det farlige Vadehav, er Lille Per den eneste, der kan redde deres liv.
Instruktør: Giacomo Campeotto
Medvirkende: Kurt Ravn, Kirsten Lehfeldt, Jesper Asholt, Søs Egelind, Martin Brygmann, Joakim Ingversen, Sigurd Philip Dalgas, Karoline Hamm, Rasmus Bardram Johnbeck, Emilie Werner Semmelroth
Original titel: " Far Til Fires Vilde Ferie"
01.10.2015

Praktikanten

Hjertevarm komedie med Robert De Niro og Anne Hathaway i hovedrollerne. Robert De Niro spiller den 70-årige enkemand, Ben Whittaker, som er gået på pension. Men livet som pensionist er ikke helt, som han havde håbet. I et forsøg på at komme tilbage på arbejdsmarkedet, bliver han senior praktikant hos et smart online mode site, som drives af den benhårde og stressede chef Jules Ostin, der spilles af Anne Hathaway. På trods deres forskelligheder, viser det sig, at begge parter kan lære meget af hinanden. Og måske er de hver især den person, den anden stod og manglede? Filmen er skrevet og instrueret af den Oscar-nominerede og prisbelønnede filmskaber Nancy Meyers, som står bag succeserne "Det’ indviklet", "Når du mindst venter det” og ”What Women Want”.
Instruktør: Nancy Meyers
Medvirkende: Anne Hathaway, Robert De Niro, Adam DeVine.
Original titel: " The Intern"
08.10.2015

The Martian 2D & 3D 3D

Under en bemandet mission til Mars formodes astronauten Mark Watney død efter en voldsom storm, og hans besætning efterlader ham på planeten. Men Watney overlever stormen og er nu strandet alene på en ugæstfri planet. Han har kun meget lidt forråd tilbage og må bruge sin snilde, sin forstand og masser af gejst for at overleve og finde en måde, hvorpå han kan sende signaler til jorden. Millioner af kilometer væk, arbejder NASA og et hold af internationale forskere utrætteligt på at bringe ”the Martian” hjem, alt imens hans besætning planlægger en risikabel, hvis ikke umulig, redningsmission. Som disse fortællinger om utroligt mod spreder sig, samles verden om håbet på, at Watney vender hjem i god behold.
Instruktør: Ridley Scott
Medvirkende: Matt Damon, Jessica Chastain, Kristen Wiig, Kate Mara, Michael Pena.
Original titel: " The Martian"
08.10.2015

Hotel Transylvania 2 - 2D & 3D 3D

Da den virkelig ældgamle vampyr Vlad ankommer til Hotel Transylvania i forbindelse med en improviseret familiekomsammen, bliver hotellet skueplads for masser af overnaturlig, old-school samt moderne coolness.
Instruktør: Genndy Tartakovsky
Original titel: " Hotel Transylvania 2 "
08.10.2015

Pan 2D & 3D 3D

Peter er en drillesyg 12-årig dreng, med en ukuelig oprørsk personlighed. Men i det dystre børnehjem i London, hvor han har boet hele sit liv, er det ikke ligefrem kvaliteter som får én til at flyve. Men lige pludselig en utrolig aften, bliver Peter ført væk fra børnehjemmet og ud i en livlig og fantastiske verden fyldt af pirater, krigere og feer… kaldet Ønskeøen. Der møder han et fantastisk eventyr og slagsmål om liv eller død i forbindelse med forsøget på at opklare hemmeligheden om sin mor, der efterlod ham på børnehjemmet for længe siden, og hans retmæssige plads i dette magiske land. Sammen med krigeren Tiger Lily og en ny ven ved navn James Hook, skal Peter besejre den hensynsløse Pirat Sortskæg (Hugh Jackman). Kun derved kan han redde Ønskeøen og opdage sin sande skæbne - at blive den helt, som altid vil være kendt som Peter Pan.
Instruktør: Joe Wright
Medvirkende: Rooney Mara, Garrett Hedlund, Hugh Jackman, Amanda Seyfried
Original titel: "Pan"
22.10.2015

Paranormal Activity 5: The Ghost Dimension 2D & 3D 3D

Næste kapitel i den populære "Paranormal Activity"-serie.
Instruktør: Gregory Plotkin
Medvirkende: Katie Featherston og Tyler Craig
Original titel: " Paranormal Activity: The Ghost Dimension"
22.10.2015

The Program

Mere omtale følger...
Instruktør: Stephen Frears
Medvirkende: Ben Foster, Jesse Plemons, Chris O'Dowd, Guillaume Canet
Original titel: " The Program "
22.10.2015

Sicario

I Mexico betyder Sicario hitman... I det vidtstrakte, lovløse græseområde mellem USA og Mexico slutter den unge idealistiske FBI agent, Kate Macy (Emily Blunt), sig til Matt (Josh Brolin) i regeringens elite taskforce for at deltage i kampen mod de mexicanske narkokarteller. Den lille specialgruppe, der ledes af den karismatiske, men hemmelighedsfulde Alejandro (Benicio Del Toro), begiver sig entusiastisk ud på deres hemmelige undercover opgave. Men det varer ikke længe før det går op for Kate, at hun er nødt til at lægge alle sine hidtidige etiske og moralske værdier bag sig, hvis hun vil gøre sig nogen forhåbninger om at overleve…
Instruktør: Denis Villeneuve
Medvirkende: Emily Blunt, Jon Bernthal, Josh Brolin
Original titel: " Sicario "
Spilletid: 02:01
29.10.2015

Kvinden i guld

Mere omtale følger...
Instruktør: Simon Curtis
Medvirkende: Helen Mirren, Ryan Reynolds, Daniel Brühl
Original titel: "Woman in Gold"
Spilletid: 01:49
30.10.2015

James Bond: Spectre

En kryptisk besked fra fortiden bringer Bond på sporet af den kyniske organisation SPECTRE. Mens hans chef ”M” kæmper mod interne politiske kræfter, som vil nedlægge efterretningstjenesten, forsøger Bond at afdække den grusomme sandhed bag SPECTRE.
Instruktør: Sam Mendes
Medvirkende: Daniel Craig, Ralph Fiennes, Dave Bautista, Monica Bellucci, Christoph Waltz, Léa Seydoux, Ben Whishaw, Naomie Harris, Andrew Scott, Rory Kinnear, Jesper Christensen
Original titel: "Spectre "
Emma & Julemanden - Jagten på Elverdronningens hjerte
12.11.2015

Emma & Julemanden - Jagten på Elverdronningens hjerte

11-årige Emma er en fantasifuld pige, der føler sig glemt af sin store familie. Emma elsker eventyrlige væsner, og da hun møder selveste Julemanden Nicolas og hans kone Julie, bliver det begyndelsen på en hæsblæsende rejse ind i Elverriget. Sammen skal de nemlig redde Nicolas og Julies nyfødte datter fra den forbitrede Elverdronning, som har forbudt kærlighed i Elverriget. Emma får uventet hjælp af den nysgerrige elverdreng, Rod, og de opdager at for at få barnet tilbage og redde kærligheden i Elverriget, skal de finde Elverdronningens frosne hjerte.
Instruktør: Søren Frellesen
Medvirkende: Lars Hjortshøj, Camilla Bendix, Mille Dinesen, Rune Tolsgaard, Esben Pretzmann, Sofia Callesen, Søren Malling, Malte Houe
Original titel: " Emma & Julemanden - Jagten på Elverdronningens hjerte "
12.11.2015

Nøgle Hus Spejl

Mere omtale følger...
Instruktør: Michael Noer
Medvirkende: Ghita Nørby, Sven Wollter, Trine Pallesen
Original titel: " Nøgle Hus Spejl "
Spilletid: 01:40
18.11.2015

The Hunger Games: Mockingjay - del 2 2D & 3D 3D

Mere omtale følger...
Instruktør: Francis Lawrence
Medvirkende: Jennifer Lawrence,
Original titel: "The Hunger Games: Mockingjay - part 2 "
Peddersen og Findus: Den bedste jul nogensinde
19.11.2015

Peddersen og Findus: Den bedste jul nogensinde

Mere omtale følger...
Instruktør: Ali Samadi Ahadi
26.11.2015

Bridge of Spies

Mere omtale følger...
Instruktør: Steven Spielberg
Medvirkende: Tom Hanks, Amy Ryan, Alan Alda |
Original titel: " Bridge of Spies "
26.11.2015

Gåsehud

Zach er lige flyttet til en ny by med sin mor, som har fået job på den nærliggende skole. Snart efter møder han den søde pige Hannah, som bor i huset ved siden det, Zach og hans mor bor i. Desværre er Hannahs far, som lever af at skriver gyserromaner, ikke vild med de to unges nye bekendtskab trods Zachs ivrige anstrengelser for at tage sig bedst muligt ud. Han forstår slet ikke den modvilje, han mødes med og vælger derfor at ignorere afvisningerne. Det skulle han aldrig have gjort, for måske skyldes den kølige opførsel fra forfatterens side, at hans bøger rummer langt mere end gode gys… Filmen er instrueret af Rob Letterman (Gullivers Travel, Monsters mod Aliens, Stor Ståhaj). I rollen som Zach ses Dylan Minette (Prisoners, Labor Day, Let Me In). Jack Black spiller gyserforfatteren med de dæmoniske bøger, og i øvrige roller medvirker bl.a. Amy Ryan (Gone Baby Gone), som Zachs mor og Odeya Rush (The Giver) som Hannah. ”Gåsehud” er baseret på R.L. Stines romanserie, som er udkommet på Gyldendals forlag, af samme navn.
Instruktør: Rob Letterman
Medvirkende: Jack Black, Dylan Minnette, Amy Ryan, Odeya Rush og Ryan Lee
Original titel: " Goosebumps"
03.12.2015

The Last Witch Hunter

Mere omtale følger...
Instruktør: Breck Eisner
Medvirkende: Vin Diesel, Rose Leslie, Elijah Wood
Original titel: " The Last Witch Hunter "
03.12.2015

Under sandet

Filmens afsæt er maj 1945, i dagene efter 2. Verdenskrigs afslutning. Tyskland har kapituleret, fem års tysk besættelse er ovre og regnskabets time er netop indledt. En engelsk konvoj bevæger sig over den dansk/tyske grænse og ombord på flere af køretøjerne sidder unge tyske krigsfanger. De er ikke på vej hjem, men udleveres til de danske myndigheder og anbringes under skarp bevogtning på en dansk kaserne et sted i Sønderjylland. Her skal de i løbet af tre dage lære at desarmere landminer. Tydeligt svækket af den lange krig, tvinges de unge drenge ud til Vestkysten, hvor de bliver beordret til at fjerne de to millioner miner, som den tyske besættelsesmagt har placeret under sandet langs den danske vestkyst. Kravlende rundt i sandet bliver drengene tvunget til at udføre det livsfarlige arbejde med deres bare hænder under ledelse af den danske militære sergent, Carl Leopold Rasmussen (Roland Møller). Skridt for skridt afsøges kilometer efter kilometer af den danske kyststrækning og én efter en mister de tyske drenge livet, når de uforvaret sætter fødderne i sandet og sprænges i stykker. Hadet til tyskerne og minderne om krigen og alle dens afsavn sidder dybt i den danske befolkning såvel som i Carl, der lader al sin vrede regne ned over de tyske krigsfanger, indtil en tragisk hændelse får ham til at ændre sit syn på fjenden, - men på det tidspunkt har mange allerede mistet livet.
Instruktør: Martin Zandvliet
Medvirkende: Roland Møller, Mikkel Boe Følsgaard, Laura Bro
Original titel: " Under sandet "
10.12.2015

In the Heart of the Sea

Mere omtale følger...
Instruktør: Ron Howard
Original titel: " In the Heart of the Sea"
16.12.2015

Star Wars: The Force Awakens 2D & 3D 3D

Mere omtale følger...
Instruktør: J.J. Abrams
Medvirkende: Carrie Fisher, Harrison Ford, Domhnall Gleeson, Andy Serkis, Mark Hamill, Oscar Isaac, Adam Driver, Gwendoline Christie, Lupita Nyong'o, Warwick Davis, Peter Mayhew, Max von Sydow, John Boyega, Kenny Baker, Anthony Daniels
Original titel: "Star Wars: Episode VII - The Force Awakens"
25.12.2015

Radiserne 2D & 3D - dansk tale 3D

Mere omtale følger...
Instruktør: Steve Martino
Original titel: "Peanuts"
25.12.2015

Point Break

En ung FBI agent infiltrerer en gruppe af kriminelle ekstremsport udøvere. FBI-agenten har dem under mistanke for at være hjernen bag en lang række af hidtil usete, meget udspekulerede virksomhedsindbrud. "Point Break" er inspireret af den klassiske filmsucces fra 1991. I rollen som FBI-agenten Johnny Utah ses Luke Bracey og som leder af de ekstreme sportsudøvere ses Edgar Ramirez. Desuden medvirker Teresa Palmer, Ray Winstone, Delroy Lindo, Matias Varela, Nikolai Kinski m.fl. Ericson Core har instrueret, og har tidligere instrueret bl.a. ”Invincible”.
Instruktør: Ericson Core
Medvirkende: Luke Bracey, Edgar Ramirez og Teresa Palmer
Original titel: " Point Break"
25.12.2015

Joy

JOY er historien om en familie gennem fire generationer og den kvindelige matriark, der stifter en magtfuldt familiedrevet virksomhed. JOY har Jennifer Lawrence i hovedrollen, og er skrevet og instrueret af David O. Russell. Historien er inspireret af entreprenør Joy Manganos liv, skaberen af milliardvirksomheden Ingenious Design, mens den ligeledes drager inspiration fra dele af andre historiske virksomhedspionerers liv.
Instruktør: David O. Russel
Medvirkende: Jennifer Lawrence, Robert De Niro, Bradley Cooper, Edgar Ramirez, Isabella Rossellini, Diane Ladd, Virginia Madsen
Original titel: " Joy"
25.12.2015

Villads fra Valby

Mere omtale følger...
Original titel: " Villads fra Valby"
07.01.2016

Den gode dinosaur 2D & 3D 3D

Instruktør: Peter Sohn
Original titel: "The Good Dinosaur"
07.01.2016

The Hateful Eight

The Hateful Eight, der foregår seks, otte eller 12 år efter Borgerkrigen, kæmper en diligence for at komme gennem det barske vinterlandskab i Wyoming. Dusørjægeren John Ruth (Kurt Russel) og hans fange Daisy Domergue (Jennifer Jason Leigh) haster mod byen Red Rock, hvor Ruth, der på disse kanter er kendt som The Hangman, vil sørge for, at Domergue får sin fortjente straf. På vejen møder de to fremmede - Major Marquis Warren (Samuel L. Jackson), ekssoldat og nu berygtet dusørjæger og Chris Mannix (Walton Goggins), frafalden sydlænding, der hævder at være byens nye sherif. De mister orienteringen i snestormen og søger ly hos Minnies Herreekvipering, der ligger i et bjergpas og er et velkendt stop for diligencer. Ved ankomsten bydes de ikke velkommen af ejeren men mødes af fire ukendte ansigter. Bob (Demian Bichir), der passer Minnies forretning, mens hun besøger sin mor, er offer for et hold up udført af Red Rocks bøddel, Oswaldo Mobray (Tim Roth), cowboyen Joe Gage (Michael Madsen) og General Sanford Smithers (Bruce Dern). Mens stormen tiltager i styrke og lukker bjergpasset, indser vores otte rejsende, at de måske ikke når frem til Red Rock alligevel
Instruktør: Quentin Tarantino
Medvirkende: Channing Tatum, Kurt Russell, Samuel Jackson, Walton Goggins
Original titel: " The Hateful Eight"
Kollektivet
14.01.2016

Kollektivet

KOLLEKTIVET er Thomas Vinterbergs egen frie digtning, dog inspireret af hans eventyrlige opvækst i et akademikerkollektiv nord for København. Vi befinder os i midt-70'erne, hvor drømmen om frihed og fællesskabet er på sit højeste. I kollektivet kan man være frie og lykkelige sammen. Man lever, fester og bor sammen. Man diskuterer, skændes, elsker og inspirerer hinanden. Det er billedet på det perfekte liv. For akademikerparret Erik og Anna begynder kollektivet også som en drøm. Sammen med datteren Freja etablerer de et kollektiv i Eriks store kasse af en villa i Hellerup, og med denne lille familie som fortællingens midtpunkt inviteres vi ind i drømmen om et ægte kollektiv. Vi er med til husmøderne, middagene og festerne. Det er venskab, kærlighed, familie og fællesskab under samme tag. Men da Eriks unge elskerinde får lov at flytte ind, forandres alting. Tiden går sin gang, og alt imens en epoke nærmer sig sin afslutning, trænger virkeligheden sig på og truer med at gøre en ende på både familie, venskab og drømmen om at være sammen. KOLLEKTIVET er et humoristisk, følsomt, men også smertefuldt og rørende portræt af en svunden tid. Tilsat 1970’ernes soundtrack bliver filmen en både nænsom og konfronterende kærlighedserklæring til en generation af idealister og drømmere, der for længst er vågnet op til virkeligheden.
Instruktør: Thomas Vinterberg
Medvirkende: Ulrich Thomsen, Trine Dyrholm, Helene Reingaard Neumann, Lars Ranthe, Fares Fares, Magnus Millang, Julie Agnete Vang Christensen, Martha Sofie Wallstrøm Hansen
Original titel: " Kollektivet"
28.01.2016

13 Hours: The Secret Soldiers of Benghazi

Mere omtale følger...
Instruktør: Michael Bay
Medvirkende: John Krasinski, Pablo Schreiber, Toby Stephens
01.02.2016

Masterminds

I denne forrygende action komedie, der i øvrigt er baseret på virkelige begivenheder, kastes David Ghantt (Zach Galifianakis) ind i en række begivenheder, der spinder ud af kontrol i en grad, der overgår selv hans vildeste fantasi. David er en meget almindelig mand, der er fastlåst i et fuldkomment begivenhedsløst liv; dag efter dag kører han sin pansrede værditransportbil, der transporterer millioner af andre folks penge; og der er ikke meget udsigt til, at noget skal ændre sig til det bedre. Det eneste lysglimt i monotonien er hans flirtende kollega, Kelly Campbell (Kristen Wiig), der da også bliver den katalysator, som kommer til at ændre hans liv for altid. Sammen med en gruppe uforudsigelige kriminelle under ledelse af Steve Chambers (Owen Wilson) – og med en absurd usikker plan for kuppet – lykkes det David at overgå både de andres og sine egne forventninger, da han slipper væk med $17 millioner i kontanter… - Det eneste problem opstår faktisk i det øjeblik, han overgiver pengene til sine medskyldige, for det eneste element i planen, han ikke kender til, er, at det er ham alene, der skal tage skraldet for kuppet. Men da banditterne begynder at brænde kontanterne af på sprut, kvinder og bling i luksusklassen, efterlader de så tydelige spor, at selv David kan følge dem. Så mens han selv er på vild flugt fra både myndighederne og den noget alternative hitman, Mike McKinney (Jason Sudeikis), forsøger han med alle forhåndenværende midler at få retfærdigheden til at ske fyldest for sine tidligere medskyldige…
Instruktør: Jared Hess
Medvirkende: Zach Galifianakis, Owen Eilson, Kristen Wiig og Jason Sudeikis
Original titel: " Masterminds"
04.02.2016

Alvin og de frække jordegern 4 2D & 3D 3D

Instruktør: Walt Becker
Original titel: "Alvin and the Chipmunks: The Road Chip"
04.02.2016

London Has Fallen

Mere omtale følger...
Instruktør: Babak Najafi
Medvirkende: Gerard Butler, Morgan Freeman, Jackie Earle Haley
Original titel: " London Has Fallen "
04.02.2016

Den danske pige

Mere omtale følger...
Instruktør: Tom Hooper
Medvirkende: Alicia Vikander, Eddie Redmayne, Amber Heard |
Original titel: " The Danish Girl"
Antboy 3
04.02.2016

Antboy 3

Det er blevet sommer i Middellund, og Pelle nyder livet med kæresten Ida. Pelles tidligere fjende, Albert Gæmelkrå, bedre kendt som Loppen, er blevet løsladt og har fået fast arbejde hos Alicia Dufort, Exofarms nye direktør. Men ikke alt er helt, som det skal være, og snart kastes Antboy ud i det ultimative opgør…
Instruktør: Ask Hasselbalch
Medvirkende: Paprika Steen, Nicolas Bro, Oscar Dietz, Samuel Ting Graf, Amalie Kruse Jensen, Cecilie Alstrup Tarp og Astrid Juncher-Benzon
Original titel: " Antboy 3"
11.02.2016

Deadpool

Mere omtale følger...
Instruktør: Tim Miller
Medvirkende: Morena Baccarin, Ryan Reynolds, Gina Carano
Original titel: " Deadpool "
 Flaskepost Fra P
25.02.2016

Flaskepost Fra P

Søskendeparret Samuel og Magdalena som er opvokset i en religiøs menighed i Danmark forsvinder pludseligt. Og på Københavns Politigård dukker en 8 år gammel flaskepost op med et råb om hjælp fra en dreng i fangenskab. Carl Mørck og hans assistent Assad fra politiets Afdeling Q finder hurtigt ud af, at der er en forbindelse mellem de to sager, og det lykkes dem at grave sig ind i det religiøse samfund og komme på sporet af en mand, der trækker et årelangt spor af bortførelser og mord efter sig. Mord som aldrig er blevet anmeldt, da han angiveligt hver gang bortfører to børn fra meget religiøse familier, slår det ene barn ihjel og kræver tavshed og en stor løsesum for det andet. Tiden er knap og i jagten på at finde børnene før det er for sent, må Carl Mørck sande, at det at tro på noget er tæt forbundet med livet og døden.
Instruktør: Hans Petter Moland
Medvirkende: Nikolaj Lie Kaas, Fares Fares, Johanne Louise Schmidt, Søren Pilmark, Jakob Oftebro, Pål Sverre Hagen, Lotte Andersen
Original titel: " Flaskepost Fra P "
Sorgenfri
03.03.2016

Sorgenfri

Mere omtale følger...
Instruktør: Bo Mikkelsen
Medvirkende: Mille Dinsen, Troels Lyby, Benjamin Engell, Marie Boda m.fl.
Original titel: " Sorgenfri"
Lido Biograferne · Søndertorv 1 · DK-7100 Vejle · Billettelefon: +45 75 82 40 80