Biograf Vejle Lido

Kommende film

25.09.2014

The Equalizer

Denzel Washington ses i rollen som Robert McCall/The Equalizer Han er tidligere jægersoldat, som har foregivet at være afgået ved døden for at kunne trække sig tilbage til fredelig tilværelse i en forstad til Borston. Da han møder den unge prostituerede Teri (Chloê Grace Moretz), følger han sig kaldet til at hjælpe hende ud af det skruegreb, den russiske mafia holder hende i. Det bliver en kamp på liv og død, og mafiaen må tilkalde en 'specialst' for at få McCall til at makke ret... Filmen er baseret på firser tv-serien af samme navn. Her var det engelske skuespiller Edward Woodward, der spillede rollen som Robert McCall.
Instruktør: Antoine Fuqua
Medvirkende: Denzel Washington, Chloë Grace Moretz, Bill Pullman
Original titel: " The Equalizer"
25.09.2014

Jersey Boys

Det er den sande historie om fire unge mænd fra et gangster-kvarter i New Jersey, NY– der fandt sammen og etablerede den ikoniske 1960’er-pop-rock-gruppe The Four Seasons med den legendariske forsanger Frankie Valli i front. Vi følger de fire venner hele vejen til toppen og er undervejs vidne til både deres prøvelser, triumfer og tragedier. Alt sammen til soundtracket af deres musik, som påvirkede en hel generation.
Instruktør: Clint Eastwood
Medvirkende: Vincent Piazza, John Lloyd Young, Christopher Walken
Original titel: " Jersey Boys"
Spilletid: 02:14
25.09.2014

Boyhood

”Boyhood” følger drengen Mason og hans familie gennem 12 år, fra han er seks år med irriterende storesøster, til han som ung voksen forlader hjemmets trygge ramme for at studere. Gennem disse formative år oplever Mason den ene omskiftende periode efter den anden. Moderens skiftende kærester, faderens pludselig genopdukken i deres liv og derefter mange års weekendbesøg hos ham, flytninger med nye skoler og nye venner, moderens nye ægteskab og nye skilsmisse, flere flytninger, spirende kærlighed, uforløst kærlighed, store drømme og brudte løfter. Og omkring ham skifter moden, musikken og verden. Og han forandrer sig med den.

Det unikke ved Richard Linklaters ”Boyhood” er, at den faktisk er blevet skabt over 12, hvor de samme skuespillere har mødtes en gang om året til nogle dages optagelser, når deres kalendere tillod det. Det er således virkelig Ellar Coltrane, man ser blive voksen som Mason. Og instruktørens datter Lorelei, der spiller hans søster. Som Masons mor og far ses Patricia Arquette og Ethan Hawke. Og så spiller tiden, der går, også en stor rolle.

Instruktør: Richard Linklater
Medvirkende: Ethan Hawke, Patricia Arquette, Ellar Coltrane og Lorelei Linklater
Original titel: " Boyhood"
Spilletid: 02:43
02.10.2014

Let's Be Cops

Mere omtale følger...
Instruktør: Luke Greenfield
Medvirkende: Damon Wayans, Jake Johnson, Andy Garcia, James D´Arcy
Original titel: " Let's Be Cops"
02.10.2014

Fasandræberne

I FASANDRÆBERNE starter vi i 1994, hvor et tvillingepar findes brutalt myrdet i et sommerhus. Politiets efterforskning peger i retning af en gruppe rigmandsbørn fra en nærliggende kostskole, men sagen lukkes, da en lokal outsider erklærer sig skyldig og dømmes for mordene. 20 år senere ender sagen på vicekriminalkommissær Carl Mørcks skrivebord, og han indser hurtigt, at noget er galt. Carl, hans assistent Assad og deres nye sekretær Rose, genoptager sagen og finder frem til et gammelt nødopkald fra en desperat pige, der tilsyneladende kender til mordene. Snart bliver de kastet ud i en intens søgen efter pigen, Kimmie, der har været forsvundet siden mordene fandt sted. Men Carl og Assad er ikke de eneste, der jagter Kimmie. Hendes viden er til stor fare for en gruppe indflydelsesrige mænd i toppen af samfundet, og de vil gøre alt hvad de kan for at forhindre fortiden i at indhente dem.

 
Instruktør: Mikkel Nørgaard
Medvirkende: Nikolaj Lie Kaas, Fares Fares, Danica Curcic, Pilou Asbæk, David Dencik, Søren Pilmark, Johanne Louise Schmidt
02.10.2014

Krummerne - Alt på spil

Hvad sker der så i KRUMMERNE – ALT PÅ SPIL? Ja ..der er som altid velordnet kaos i Krummefamilien. Krumme er ked af, at han ikke har nogen cykel, da skolen skal køre løb mod naboskolen i en konkurrence på mountainbike.  Mor er pædagog og blive fyret, hvis hun ikke uddanner sig til leder. Der kræves flere dygtige ledere til at drive en børnehave, når der ikke er så mange pædagoger tilbage.  Far er lærer på Krummes skole og har problemer med alle de nye regler. Far vil helst bare undervise i sløjd, hvor han eksperimenterer med sine opfindelser, der tit forvolder en del skade. Fars drøm er at opfinde en transformator, der kan spare strøm. Indtil videre har alle forsøg vist det modsatte. Stine skal på ekskursion til Paris, men har ikke penge til turen. Og hun mangler tøj.  Far og mor lover at betale, når de har vundet i lotto. Grunk er sur over de mange temaer, der er i hans børnehave. Snart er det grankogler og dernæst muldvarper.  Når samtidig  Far siger op for at blive selvstændig, at et par svindlere er ved at få alle smidt ud af ejendommen, at Grunk hjælper Far med at opfinde, og kineserne vil stjæle det hele, så er det ikke så mærkeligt, at Krumme synes det er svært at være 11 år.
Instruktør: Barbara Topsøe-Rothenborg
Medvirkende: Victor Stoltenberg, Martine Hjejle, Lisbeth Wulff, Henning Valin
Original titel: " Krummerne - Alt på spil"
Spilletid: 01:20
02.10.2014

Peddersen og Findus - Den lille drillepind

Den gamle Peddersen bor i et lille rødt hus langt oppe i Sverige, hvor han holder af at hugge brænde, lave sjove opfindelser, fiske samt passe sine høns. Peddersen har egentlig alt hvad han behøver, men nogen gange er han lidt ensom, derfor giver hans søde betænksomme nabo Beda ham en dag en kat, der kan holde ham lidt med selskab. Peddersen giver katten navnet Findus, og da han finder ud af at katten kan tale, begynder et langt uadskilleligt venskab. Peddersen anden nabo Gustavsen synes, Peddersen er lidt sær. Gustavsen har dog selv andre og større problemer. Hans hane galer og galer hele tiden, og den er lige ved at ende i Bedas store gryde, men hun forbarmer sig over den, og beder Peddersen tage den til sig. Det gør han med glæde, og i hønsegården er der stor spænding og glæde over nyheden. Kun Findus bliver ikke begejstret og føler sig udenfor, nu hvor den nye hane får alt opmærksomheden fra både hønsene og Peddersen. Den lille kat begynder at frygte at han mister sin eneste og bedste ven…
Instruktør: Ali Samadi Ahadi
Medvirkende: Per Pallesen, Hector Gad Foss, Lars Knutzon, Bente Eskesen
Original titel: " Peddersen og Findus - Den lille drillepind"
Spilletid: 01:58
09.10.2014

Dannys dommedag

Klimaforandringerne ændrer livet på jorden, og da en ny race af rovdyr opstår, er mennesket pludselig ikke længere øverst i fødekæden. Teenagebrødrene Danny og William må i al hast forskanse sig i deres kælder, da rovdyrene angriber og indtager deres hus. Danny er overbevist om, at det er sikrest at blive i kælderen, mens William insisterer på, at de skal ud og lede efter deres mor, som måske er derude et sted. Men uden deres forældre, strøm, mad og vand er brødrene tvunget til at overvinde deres forskelligheder og hjælpe hinanden for at overleve.
Instruktør: Martin Barnewitz
Medvirkende: William Jøhnk Nielsen, Peter Gantzler, Camilla Bendix, Allan Hyde, Lars Mikkelsen
Original titel: " Dannys dommedag"
Spilletid: 01:29
09.10.2014

Dracula Untold

Luke Evans (“Fast & Furious 6” og “Immortals”) har hovedrollen i “Dracula Untold”, oprindelseshistorien om Dracula. Gary Shore har instrueret og Michael De Luca har produceret et episk action-eventyr, som har Dominic Cooper, Sarah Gadon og Charles Dance i øvrige roller.
Instruktør: Gary Shore
Medvirkende: Luke Evans, Dominic Cooper, Samantha Barks, Charlie Cox
Original titel: " Dracula Untold"
Spilletid: 02:00
11.10.2014

One Direction: Where We Are from San Siro Stadium

Den 11. og 12. oktober vil biografgængere verden over kunne se deres koncertfilm 'One Direction: Where We Are Live from San Siro Stadium' helt eksklusivt. De mange fans, der ikke har fået en billet til en af deres koncerter, får derfor nu muligheden for at se, hvad der sker, når de fem drenge indtager scenen. Og samtidig har gruppens fem medlemmer, Niall, Harry, Liam, Louis og Zayn, indspillet en helt særlig 15 min 'spørgsmål-og-svar'-seance, som kun vil blive vist i biografen.
Original titel: "One Direction: Where We Are Live from San Siro Stadium"
Spilletid: 01:33
23.10.2014

John Wick

Keanue Reeves er tilbage i solidt hårdtslående action film. Han spiller John Wick, der indhentes af sin fortid som lejemorder. I andre roller ses Willem Dafoe, Bridget Monayhan, Alfie Allen og Michael Nyqvist. I instruktørstolene sidder David Leitch og Chad Stahelski. Tyler Bates og Joel Richard skrevet musik til filmen.
Instruktør: David Leitch; Chad Stahelski
Medvirkende: Keanue Reeves, Bridget Moynahan, Willem Dafoe, Alfie Allen og Adrienne Palicki
Original titel: " John Wick "
Spilletid: 01:37
23.10.2014

Kvinden der forsvandt

Filmen er instrueret af David Fincher og baseret på bestseller-bogen af Gillian Flynn, og den afdækker hemmelighederne gemt i et moderne ægteskab. På hans 5 års bryllupsdag rapporterer Nick Dunne sin smukke kone Amy savnet. Under pres fra politiet og en stigende mediebevågenhed begynder Nicks portræt af et lykkeligt forhold at smuldre. Snart skaber hans løgne, bedrag og underlige opførsel grobund for spørgsmålet: Slog Nick Dunne sin kone ihjel?
Instruktør: David Fincher
Medvirkende: Ben Affleck, Rosamunde Pike
Original titel: "Gone Girl"
23.10.2014

Min lejlighed i Paris

Mathias rejser fra New York til Paris for at afvikle en kæmpestor lejlighed, som han netop har arvet fra den far, han aldrig rigtig har kendt. Da han ankommer, opdager han til sin meget store overraskelse, at den 90-årige Mathilde bor i lejligheden med sin datter Chloe, og der går ikke længe, før Mathias må indse, at Mathilde absolut ingen planer har om at flytte. Efter et besøg hos advokaten må Mathias sande, at han hænger på Mathilde – det viser sig nemlig, at hun og faderen havde en affære i mere end 50 år, og at lejligheden ikke kan sælges, før hun er død.
Instruktør: Israel Horovitz
Medvirkende: Kevin Kline, Maggie Smith, Kristin Scott Thomas, Jane Birkin
Original titel: "My Old Lady "
30.10.2014

Serena

Dramaet 'Serena' foregår i 1929 og handler om parret George og Serena Pemberton, der flytter til Smokey Mountains i North Carolina. Her har de planer om at lave forretninger med tømmer. Serena finder sig til rette i bjergene, men oplever en stor sorg da hun aborterer. Hun finder ud af at hun slet ikke kan få børn, og kærligheden mellem Serena og George krakelerer. Filmen er instrueret af Susanner Bier, der senest har lavet Den skaldede frisør.
Instruktør: Susanne Bier
Medvirkende: Jennifer Lawrence, Bradley Cooper, Rhys Ifans, Toby Jones, Kim Bodnia, David
Original titel: " Serena"
Spilletid: 02:10
30.10.2014

Love, Rosie

Mere omtale følger...
Instruktør: Christian Ditter
Medvirkende: Lily Collins, Sam Claflin
Original titel: " Love, Rosie"
06.11.2014

Interstellar

Interstellar fortæller historien om en gruppe opdagelsesrejsende, som benytter sig af et netop opdaget ormehul i rummet. Ormehullet gør det muligt at undslippe de begrænsninger der er ved menneskelige rumrejser og giver dem mulighed for at overvinder den lange distance, der er forbundet med en interstellar rejse.
Instruktør: Christopher Nolan
Medvirkende: Anne Hathaway, Jessica Chastain, Matthew McConaughey, Casey Affleck, Michael Caine, Bill Irwin, Wes Bentley, John Lithgow, Ellen Burstyn, Mackenzie Foy, Topher Grace, Matt Damon
Original titel: " Interstellar"
13.11.2014

Fury

I april 1945 gør de allierede sig klar til gøre et sidste forsøg i Europa i forbindelse med anden verdenskrig. Den kamphærdede sergent Wardaddy (Brad Pitt) beordrer en Sherman tankvogn og dens femmands besætning på en dødsens farlig mission bag fjendens linjer. Deres indsats mod det nazistiske Tyskland synes ulig og umulig, men missionen synes vigtigere end noget andet, og de er alle parate til at sætte alt ind på at vinde dette sidste slag. "Fury" er instrueret af David Ayer, og udover Brad Pitt i rollen som Wardaddy, ses Shia LaBeouf, Logan Lerman Jon Bernthal og Michael Pena.
Instruktør: David Ayer
Medvirkende: Brad Pitt, Logan Lerman, Shia LaBeouf, Michael Peña
Original titel: " Fury"
Stille Hjerte
13.11.2014

Stille Hjerte

”Stille Hjerte” er et familiedrama om tre generationer af en familie, der samles over en weekend. Søstrene Sanne og Heidi har accepteret deres syge mors ønske om at dø, før sygdommen forværres, men som weekenden skrider frem, bliver morens beslutning sværere at håndtere, og gamle konflikter dukker op til overfladen.
Instruktør: Bille August
Medvirkende: Ghita Nørby, Morten Grunwald, Vigga Bro, Paprika Steen, Jens Albinus, Pilou Asbæk og Danica Curcic.
Original titel: " Stille Hjerte"
13.11.2014

The Captive

Mere omtale følger...
Instruktør: Atom Egoyan
Medvirkende: Ryan Reynolds, Scott Speedman, Rosario Dawson, Mireille Enos, Kevin Durand, Bruce Greenwood
Original titel: " The Captive"
19.11.2014

The Hunger Games: Mockingjay - del 1

Mere omtale følger...
Instruktør: Francis Lawrence
Medvirkende: Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth, Woody Harrelson, Philip Seymour Hoffman, Julianne Moore, Donald Sutherland, Sam Claflin, Natalie Dormer, Jena Malone, Robert Knepper
Original titel: " The Hunger Games: Mockingjay - Part 1"
20.11.2014

Familien Jul

6 årig Hugo får sig sit livs overraskelse, da han opdager, at en magisk barnenisse er flyttet ind i familiens Jul’s hus. Hans bror og søster introduceres også for den, og de er enige om at holde den skjult for deres julehadende far, Niels og deres mor, politibetjenten, Agnete. De lærer den at leve i deres verden, og det lykkedes langt hen af vejen, men udfordringerne bliver stadig større, ikke mindst da de smugler den med på deres årlige campingferie. De klæder nissen, Pixy ud som en almindelig dreng, men sommervarmen er ved at tage livet af den, og det skaber store problemer for hele Familien Jul - da Niels bliver anholdt af politiet for at være i besiddelse af et uledsaget barn. Og nu får de 3 søskende travlt med både at redde Pixy og deres far.
Instruktør: Carsten Rudolf
Medvirkende: Paw Henriksen, Sofie Lassen-Kahlke, Dar Salim, Helle Dolleris
Original titel: " Familien Jul"
20.11.2014

Bryllupskaos

Mere omtale følger...
Instruktør: Phillipe de Chauveron
Medvirkende: Frédérique Bel, Christian Clavier, Chantal Lauby, Frédéric Chau og Elodie Fontan
Original titel: " "
27.11.2014

The Judge

Robert Downey Jr. spiller hotshot-advokaten Hank Palmer, der vender tilbage til sit barndomshjem, hvor hans far, byens dommer, som han ikke har talt med i årevis, mistænkes for mord. Hank beslutter sig for at finde sandheden, og forsøger på sin færd at genetablerer forbindelsen med den familie, han vendte ryggen flere år tilbage.
Instruktør: David Dobkin
Medvirkende: Robert Downey Jr., Robert Duvall, Vera Farmiga, Leighton Meester, Vincent D'Onofrio, Dax Shepard, Billy Bob Thornton, David Krumholtz
Original titel: " The Judge"
27.11.2014

Dumb Dumber To

Instruktør: Bobby Farrelly, Peter Farrelly
Medvirkende: Jim Carrey, Jeff Daniels, Laurie Holden, Kathleen Turner, Jennifer Lawrence, Rob Riggle
Original titel: " Dumb Dumber To"
04.12.2014

The Homesman

Den puritanske gammeljomfru Mary Bee Cuddy lever alene på den yderste frontier i Nebraska. Hun melder sig frivilligt, da det lille samfund får brug for en der kan eskortere tre kvinder, som har mistet forstanden tilbage til civilisationen. Med udsigt til en lang og farefuld færd slår hun en handel af med svindleren George Briggs. Han har akut brug for hendes hjælp, og hun har brug for en der kan følge hende og kvinderne hele vejen til Iowa. Sammen begiver dette umage par sig ud på en lang og farefuld færd. 'The Homesman' er en utraditionel western, der som en af de eneste viser hvordan det var at være kvinde på den tid. Modtagelsen i Cannes var særdeles positiv med flotte anmeldelser, og særligt Sonja Richter blev fremhævet som værende en af de bedste i filmen.
Instruktør: Tommy Lee Jones
Medvirkende: Tommy Lee Jones, Hilary Swank, Sonja Richter, Grace Gummer, Miranda Otto, David Dencik, Meryl Streep, John Lithgow, William Fichtner, James Spader, Hailee Steinfeld
Original titel: " The Homesman"
10.12.2014

Hobbitten: Femhæreslaget 2D & 3D HFR 3D

 
Instruktør: Peter Jackson
Medvirkende: Martin Freeman, Benedict Cumberbatch, Evangeline Lilly, Elijah Wood, Cate Blanchett, Luke Evans, Hugo Weaving, Orlando Bloom, Richard Armitage, Ian McKellen, Christopher Lee, Ian Holm, Lee Pace, Billy Connolly, Mikael Persbrandt, James Nesbitt
Original titel: "The Hobbit: The Battle of the Five Armies"
18.12.2014

Pingvinerne fra Madagascar 2D & 3D - dansk tale! 3D

I denne spektakuløse komedie afslører Skipper, Rekrut, Rico og Kowalski alle deres hemmeligheder. Pingvinerne er de mest underholdende og mystiske fugle i den globale spionverden, og man lærer nu både om deres ydmyge opvækst og om deres seneste internationale mission – kampen for at redde verden fra den kloge, men gale Dr. Octavius Brine.
Instruktør: Simon J. Smith
Original titel: "The Penguins of Madagascar "
18.12.2014

Klokkeblomst og Ønskedyret

Mere omtale følger...
Instruktør: Steve Loter
Original titel: " Legend of the NeverBeast "
All inclusive
25.12.2014

All inclusive

Kaotiske Ditte og hendes storesøster, den alt for fornuftige Sigrid, tager til Malta med deres mor Lise for at fejre hendes 60-års fødselsdag. Lise er lige blevet forladt af sin mand, deres far, og de to søstre er ikke helt enige om, hvordan de skal få deres ulykkelige mor op af kulkælderen igen. Som ferien skrider frem, udvikler den sig til et absurd trekantsdrama, hvor Ditte og Sigrid stædigt kæmper om Lises kærlighed og opmærksomhed i et virvar af charter, jalousi, familiemønstre, løgne, disco og en fingerfærdig bartender, der hedder Antonio…
Instruktør: Hella Joof
Medvirkende: Bodil Jørgensen, Danica Curcic, Maria Rossing, Carsten Bjørnlund, Mikael Birkkjær, Mia Lyhne, Rasmus Bjerg
Original titel: " All inclusive"
25.12.2014

Antboy 2: Den røde furies hævn

Antboy er populær som aldrig før, efter at han overvandt Gæmelkrå aka superskurken, Loppen. Men nu står myredrengen pludselig overfor en endnu ondere rival, Anti-Christian, den nye dreng på skolen, der ikke skyr nogen midler for at stjæle Ida fra ham. Og som om det ikke er nok, så er Pelle også hjemsøgt. En ny superskurk har meldt sig på banen…
Instruktør: Ask Hasselbalch
Original titel: " Antboy 2: Den røde furies hævn"
25.12.2014

De Satans Chefer 2

I De satans chefer 2 har Nick, Dale og Kurt fået mere end nok af at være underlagt en arbejdsgiver og beslutter sig for, at tage chefhatten på og starte deres egen virksomhed. Men en glat investor trækker hurtigt tæppet væk under dem. Udspillet, desperate og uden nogen juridiske rettigheder brygger de tre entreprenører in spe, en tåbelig plan sammen, der går ud på at kidnappe investorens voksne søn og kræve løsepenge, så de kan genvinde kontrollen over deres firma.
Instruktør: Sean Anders
Medvirkende: Jason Bateman, Charlie Day, Jason Sudeikis, Jennifer Aniston, Jamie Foxx, Kevin Spacey, Chris Pine, Christoph Waltz.
Original titel: "Horrible Bosses 2"
25.12.2014

Exodus 2D & 3D 3D

Fra den anerkendte instruktør Ridley Scott kommer den episke historie, EXODUS – fortællingen om én mands dristige mod, da han sætter sig op imod imperiets magt. Ved hjælp af det nyeste inden for visual effects og 3D-teknik bringer instruktøren nyt liv til historien om den trodsige leder Moses (Christian Bale), der sætter sig op imod den egyptiske farao Ramses (Joel Edgerton). Moses leder 600.000 slaver på en storslået rejse på flugt fra Egypten og landets grusomme og dødelige plager.
Instruktør: Ridley Scott
Medvirkende: Christian Bale, Joel Edgerton, Aaron Paul, Sigourney Weaver, Ben Kingsley, John Turturro, Dar Salim
Original titel: "Exodus: Gods and Kings"
26.02.2015

Kingsman: The Secret Service

Mere omtale følger...
Instruktør: Matthew Vaughn
Medvirkende: Taron Egerton, Colin Firth, Samuel L. Jackson, Mark Strong, Michael Caine
Original titel: " Kingsman: The Secret Service"
26.03.2015

Annie

Mere omtale følger...
Instruktør: Will Gluck
Medvirkende: Quvenzhané Wallis, Jamie Foxx, Cameron Diaz, Rose Byrne, Adewale Akinnuoye-Agbaje
Original titel: " Annie"
30.04.2015

Manolos magiske rejse

MANOLOS MAGISKE REJSE er en animeret komedie med en helt unik visuel stil. Filmen handler om den unge Manolo, der er splittet mellem familiens forventninger og hans egne drømme. Før han når at beslutte sig, sendes han ud på en utrolig rejse, der går gennem tre fantastiske verdener fyldt med farer og udfordringer. Filmen præsenterer et moderne twist på masser af popmusik og opfordrer os til at fejre fortiden samtidig med, at vi glæder os til fremtiden.
Instruktør: Jorge Gutierrez
Medvirkende: Channing Tatum, Zoe Saldana, Danny Trejo, Christina Applegate, Diego Luna, Ron Perlman, Ice Cube.
Original titel: "Book of Life"
Lido Biograferne · Søndertorv 1 · DK-7100 Vejle · Billettelefon: +45 75 82 40 80